Ik praat de Duitsers niet schoon, ik verdeel alleen de vuiligheid wat eerlijker.Het voorafje van de Bilderbergconferentie

Otto von Bismarck stelde Europa veilig met de Drie Keizerbond hij had de Britten door. De Heartland Theory moest aan dit bondgenootschap een einde maken, en Lawrence of Arabia maakte daarmee een begin. De Heartland Theory is thans de agenda van de Bilderbergconferentie.


 1. halford mackinder
  xHet ontstaan van het plan
Zoals geschreven - pagina Agenda Bilderbergconferentie (BbC-plan) komt de zienswijze van Brzezinski uit de koker van Halford Mackinder die het in 1904 onder de naam "The Heartland Theory" aan het papier  toevertrouwde.
doel Bilderbergconferentie

Let wel; Deze gedachte is dus ontwikkeld in de politieke omgeving van Londen. Het was  toen Engeland die duidelijk een wereldheerschappij nastreefde. (en nu nog) In 1904 leek het er op - gezien de omvang van Groot Brittanië, dus incl. koloniën - dat Engeland in deze plannen zou kunnen slagen.  Kort & goed - komt het er op neer dat West-continentaal Europa en Japan als (eventueel militaire) springplank moeten dienen voor de onderwerping van het Euro-Aziatische continent. Dus van Scheveningen tot Shanghai, met als hoofdprijs...: De onderwerping van Rusland en China. Hoe men dat dacht & denkt te bereiken, en wat er al zo uitgevoerd is van dit plan - zonder dat we dat beseffen - komt op deze pagina uitgebreid aan de orde. 


 1. xWe beginnen bij het begin.

We schrijven 1904. Om Het Euro-Aziatische continent te onderwerpen moest men op dat moment 5 keizerrijken uitschakelen, t.w.:

 1. xHet Ottomaanse / Osmaanse rijk

 2. Leo Caprivi De Dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije / Het Habsburgse Keizerrijk

 3. otto von BismarckHet Duitse Keizerrijk

 4. xDe Russische Tsaar met zijn lappendeken van opstandige staten, Verweggistan-landen en Siberië

 5. Lawrence of ArabiaHet land van de rijzende zon: Japan

 6. FEDHet Chinese Keizerrijk (was al eerder aan de beurt geweest)

 7. cultureel wapenHet Franse Keizerrijk (Ook dat was al eerder geregeld)


Dat lukt natuurlijk niet in één keer. Ook geldt hier: Geduld is een schone zaak

Als men dit soort plannen in het achterhoofd heeft, dan zijn er 4 zaken van doorslaggevend belang;

 1. oorzaak eerste wereldoorlogEen militair overwicht

 2. MI6Cultureel moet men de sterkste zijn

 3. financiering wo1Technisch hoort men Haantje de voorste te zijn

 4. Revolutie 1917Financieel en economisch moet je de absolute macht hebben


U ziet het; dat hadden de Britten in 1904 nog lang niet op orde. Men moest nog veel ervaring opdoen.
tsaar wo1
x
Zeg maar: Het waren toen nog maar beginnelingen, maar wel snelle leerlingen ! Op zee waren ze zonder meer de baas met hun Royal Navy. Maar ze hadden onvoldoende industrieel volume achter de hand. Bovendien staat de Britse arbeider niet bekend voor vernuft en hard werken. Al stond het plan nog niet op papier, Otto von Bismarck (de uitvinder van de AOW en ongevallen-verzekering voor arbeiders) had de Engelsen toen al schoon door en dekte zich in met een concept wat ons vandaag de dag ook goed zou passen. N.l. een sterk Centraal Europa met goede banden met Rusland(de 3-Keizersbond 1873). De Duitse éénwording na 1870 was een tegenslag voor de Britten want dat maakte Duitsland militair en economisch steeds sterker. De aanleg van de Bagdad-spoorlijn - van Hamburg+Berlijn naar Bagdad en later door te trekken naar de Perzische Golf - kon er voor zorgen dat Duitsland economisch nooit meer in te halen zou zijn. Deze spoorlijn die de halsslagader van het Duitse Rijk had kunnen worden werd gefinancierd met olie die 40 km rond dit spoorwegtraject gewonnen kon worden.Voor de Duitsers een zeer voordelige deal. De spoorverbinding had maar één zwakke schakel en dat was dat ze door Servië liep. Wel had de toenmalige kanselier in Duitsland Leo von Caprivi in 1890 dienende onder Keizer Wilhelm II de blunder van zijn leven begaan door het vriendschapsverdrag met Rusland niet te verlengen. Dit gegeven was voor de Engelsen een geschenk uit de Hemel, en het duurde dus tot 1904 dat ze tot dat inzicht kwamen.


 1. Russisch burgeroorlogEerst rommelen in het Ottomaanse Rijk

Het  Ottomaanse Rijk (Turkije) was in 1904 niet meer op z’n sterkst. Men kwam er achter dat er nogal wat olie in de grond moest zitten. In verband met de uitvinding van de benzine- en dieselmotor vóór 1900 en de gigantische voordelen die de overstap van stoken van steenkolen naar stoken op olie oplevert, hoefde je geen helderziende te zijn om te voorspellen dat olie de delfstof van de toekomst zal worden. Dus dat belang zette voor de Britten nog meer druk op de (stoom)ketel. Zeker als men nog in termen van koloniaal imperium  mag denken. En dus werd er een plan bedacht om rotzooi te schoppen in het Ottomaanse Rijk.  Verdeel en heers !! Daarvoor werd Thomas Edward Lawrence aan het werk gezet. Van beroep prozaschrijver, archeoloog en militair. Hij werd beter bekend als Lawrence of Arabia.
Europa interbellum
Lawrence moest Arabisch leren en werd opgeleid om de bevolking van het Ottomaanse Rijk op te jutten. Hij ging in 1910 in het oude Turkse Rijk aan de slag. Zette de bevolking niet alleen op tegen het gezag in Istanboel (Constantinople) maar vooral ook tegen elkaar. Joden tegen Palestijnen, Sjiieten tegen Soennieten. Hoe meer verdeeldheid, hoe beter... zo dacht men.

En later... 1914 zou die verdeeldheid de Britten in de Eerste Wereldoorlog goed van pas komen. Vooral toen het de Britten in 1915 bij de slag om en nabij de Dardanellen een beetje tegen zat. Hoe belangrijk het gebied van het Ottomaanse Rijk is in de “The Heartland Theory” leest U allemaal in de vertaling van Das Grosse Schachbrett. Klik [hier]


 1. War plan redOp zoek naar méér!

verdrag rapallo
Zoals eerder vermeld is voor de verovering van de wereldheerschappij meer nodig dan wat olie uit het Middenoosten. Een militair overwicht, Industrieel productie-potentieel, economische macht, een technische voorsprong en cultureel moet men dan ook iets te bieden hebben. Welnu, dat zoekt men dus in een oude kolonie. Een ex-kolonie waar lieden wonen met een eigen wil, met pit, avonturiers met een ideaal. Ja.. mensen waar je wel wat mee kunt.... De Amerikanen. Militair overmeesteren, dat lukte toen niet meer. Maar voor de komende eeuwen financieel in de tang nemen.... Da’s een ander verhaal.
Mein kampf
En dus gingen de Britten voor de derde keer in de slag voor het Federal Reserve System (FED) in de USA als bijkantoortje van het FED in Londen (toen nog privaat, in 1946 genationaliseerd). Dat was dus 1913. Nog steeds is de financiële wereld in Londen de baas over Wall Street. Wie het geld heeft, heeft de macht. En daarmee sloeg men alle vliegen in één klap. Heel knap gezien. Chapeau! De USA kon een leger op de been zetten - indien gewenst -, Ze beschikten al over een grote innovatieve industrie, hadden ervaring met oorlog voeren, economisch kan het imponerend overkomen, en cultureel... Ja, daar had men een sterke troef. In het zuiden van de USA maakte men toen al gisteren onze muziek van morgen. En dat is nog steeds zo. Met de FED in de USA was Engeland verzekerd van een bondgenoot als het puntje bij paaltje komt. Welnu, dat gebeurde dus 2 keer.


 1. chronologie wo2En nu het Continent Europa.....

Munchen 1938
Volgens de The Heartland Theory heeft men West Europa & Japan nodig als springplank om de rest van het Euro-Aziatische continent te onderwerpen. Maar wat moet je als je daar nog geen poot aan de grond hebt....? Daar dacht Sir Edward Grey (de Engelse minister van Buitenlandse zaken) wel raad mee te weten. Die ging stevig aan de slag om de boze Fransen en de naar dadendrang snakkende Russen op te zetten tegen de combinatie Duitsland & de Habsburgers. Daar was niet veel inspanning voor nodig. De Fransen wilden maar wat graag het Duitstalige Elzas - Lotharingen weer inlijven, en de Russen wilden de Slavische broeders van Servië helpen om de Oostenrijkers Bosnië Herzegovina uit te werken waar ze al sinds 1878 het feitelijke bestuur over hadden. Het verbond Duitsland & Oostenrijk-Hongarije werd de sleutel om met het machtige Duitsland in oorlog te komen. Alleen hoe krijg je dat voor elkaar ? Men moet die oorlog wel kunnen winnen, Engeland moet alleen met de winst kunnen gaan strijken, Duitsland voor altijd uitschakelen als potentiële wereldmacht, Rusland moet militair uitgeschakeld zijn. Potjandorie... Een hele klus. En zo waren in 1914 de kaarten geschud:


Deelnemers

Belangen


Servië

Verwerven van Bosnië Herzegovina


Oostenrijk - Hongarije

Doordrukken annexatie van Bosnië -Herzegovina en Servië te laten stoppen met terreur-aanvallen.


Rusland

Uitbreiding van invloed op Balkan en voor hun marine vrije doorgang vanuit de Zwarte zee naar de Middellandse Zee. Engeland had wat dat betreft de Russische Tsaar gouden bergen beloofd. En bovenal dacht Tsaar Nicolaas II de onderlinge verdeeldheid in zijn imperium te kunnen ondervangen door een oorlog te voeren tegen een buitenland.


Frankrijk

Terugveroveren van Elzas Lotharingen & Revanche voor de nederlaag in de oorlog 1870-1871


Engeland

Het uitschakelen van Duitsland als opkomende economische wereldmacht en voltooiing van het plan The Heartland Theory


USA

Zoals het zich laat aanzien deelde en deelt het thans nog de belangen van Engeland.

Duitsland

Niet verder geïsoleerd raken en lijfbehoudHoe ernstig de situatie voor de Britten werd zal uit onderstaand overzicht blijken.

Duitsland was Engeland op het gebied van economie, wereldhandel, technische ontwikkelingen aan het inhalen. Vooral op het gebied van handel en chemie. Engeland werd voor Duitsland de transporteur van hun export goederen. Iets wat de Engelsen niet zo beviel. Daarop besloten de Duitsers een eigen handelsvloot op te bouwen. Door agressie van vooral van Engelse kant werd Admiraal Alfred von Tirpitz opdracht gegeven een gedegen Duitse marine op te zetten, wat in de media als het veroorzaken van een wapenwedloop werd uitgelegd.


Economische ontwikkelingen (bron SSEW)


Activiteit

Groot Brittanië

Duitsland


1898

1913

1898

1913


Totale export

$ 1.2

Miljard

$ 25

Miljard

$ 0,9

Miljard

$ 24

Miljard


Omvang

koopvaardijvloot

9 ml

ton

12 ml

ton

1,5 ml

ton

3,5 ml

tonBaltische staten hitler
Maar hoe krijgen we dat vuurtje aan het branden zonder zelf als de agressor de geschiedenis in te gaan ? Daarvoor hebben we een MI5. Deze Britse stiekemerds hadden een terreurgroep opgezet in Bosnië Herzegovina, nl. Mlada Bosna (ook wel Jong Bosnië genoemd). Daar was Gavrilo Princip, de moordenaar van de Oostenrijkse troonopvolger  Frans Ferdinand, lid van. De terreur van de Zwarte Hand en van Jong Bosnië tierde welig in Bosnië Herzegovina in de dagen voor de Eerste Wereldoorlog. Dit alles met het doel Oostenrijk  uit Bosnië Herzegovina te jagen. Ja logisch dat de Engelsen dat wilden want door dat gebied liep die Bagdad-spoorlijn (een oliepijplijn op wielen zeg maar). Welnu  die Gavrilo Princip vermoorde Frans Ferdinand en zijn vrouw, voor Oostenrijk Hongarije was de maat vol en wilde deze moord tot op de bodem uitzoeken("de onderste steen boven halen" noemt Mark Rutte dat)  En dat was nou precies wat die Engelsen niet konden gebruiken (zoiets heeft onze Mark ook al ondervonden). Het plan liep dus gesmeerd voor de Britten toen Servië de Habsburgse rechercheurs de deur weigerden, wat het uiteindelijke struikelblok vormde in het ultimatum wat Oostenrijk-Hongarije aan Servië had gesteld. De dominostenen gingen nu pas voor de Britten de goede kant opvallen.


Pearl harbor
En zo kwam het tot de Eerste Wereldoorlog. Juridisch gezien ligt de schuld van het conflict bij Servië, Oostenrijk-Hongarije en Rusland. Het conflict had met het grootste gemak in de kiem gesmoord kunnen worden. Men heeft het handig gespeeld om Oostenrijk-Hongarije als eerste te laten toeslaan, waarmee de dominostenen naar de Engelse wens moesten gaan vallen. Optisch / oppervlakkig gezien en zoals het ons middels het Verdrag van Versailles is verkocht lijkt het alsof Duitsland de agressor was, maar een diepgaande studie nuanceert die zienswijze dramatisch. Middels de bank J.P. Morgan in de USA werd de oorlog voor zowel de Engelsen als de Fransen gefinancierd. Een schuld wat later middels het Verdrag van Versailles naar Duitsland werd verschoven.


 1. Verval Keizerrijk ChinaUitschakelen van het Russische Tsarenrijk
  Mao

De leiding van Rusland op politiek en militair niveau lag niet in één hand. Het leger was een zelfstandige macht binnen de staat.  Dat maakte dat
 1. marshallhulpDe Tsaar zijn enthousiasme voor de oorlog door tussenkomst van keizer Wilhelm II verloren had.

 2. plannen BilderbergconferentieDe generale staf - kosten wat het kost - op oorlog uit was. De oorlog die volgde behield daardoor geen breed politiek draagvlak.

Dé formule om verdeeldheid in een land te krijgen als men in oorlog raakt met een te sterke buurman. Van die verdeeldheid werd listig gebruik gemaakt. De oktober-revolutie in Rusland werd gefinancierd door Wall Street met de zegen van de Amerikaanse politiek in de persoon van de Democraat Woodrow Wilson. Maar hoe moeten we dit zien ? Waren de Bolsjewieken 1) een soort ISIS of Al Qaida ? Die alleen maar een bewind onderuit moesten halen en dan verdwijnen of 2) was het inderdaad de bedoeling dat ze een staat - de Sovjetunie - gingen stichten ? Bekijken we het vervolg nader dan lijkt de eerste optie de meest waarschijnlijke. Want zie wat er na 1918 gebeurde: De Russische burgeroorlog. En vergelijk dat conflict eens met de huidige actualiteit! De strijdende partijen die thans niet relevant zijn laten we voor het gemak even buiten beschouwing.

opstand hongarije
Wat opvalt is dat het duo Verenigd Koninkrijk & de USA toen al aan de kant van de toen nog  toekomstige NATO-uitbreiding meevochten. Het lijkt dus op een soort ISIS-verhaal wat uit de hand gelopen was. De alliantie trok aan het kortste eind en de Bolsjewieken konden doorgaan met hun Sovjetunie minus de Baltische staten en Finland.

 1. vietnamoorlogHet interbellum

De Eerste Wereldoorlog eindigde in een wapenstilstand op basis van de 14-punten van US president Woodrow Wilson. Vervolgens werd onder het dreigement van een hongerblokkade Duitsland het Verdrag van Versailles door de strot geduwd. Als U de landkaarten van 1913 en 1921 met elkaar vergelijkt ziet U dat ogenschijnlijk de invloed van Engeland een heel eind oostwaarts is gevorderd. Zeker als we het feit in aanmerking nemen dat Polen zich tijdens het opstellen van het Verdrag van Versailles zich aan de kant van de Engelsen voegde. Polen was in hoge mate militair van Engeland en Frankrijk afhankelijk, zeker tegen Duitsland maar ook tegen Rusland. En daarmee hadden ze Polen in hun zak.


Carter kus


 1. xHoe bedriegt men een bedrieger ?

x
Nu had in de jaren '20 en '30 de relatie tussen de USA en GB een behoorlijk deuk opgelopen. Immers JP Morgan in de USA had voor de Engelsen en de Fransen de oorlogsinspanning gefinancierd, en toen tijdens de onderhandelingen in Versailles puntje bij paaltje kwam schoven de Engelsen en de Fransen het "schuldige" Duitsland als de enige debiteur naar voren. Duitsland moest bloeden, Duitsland moest betalen. En waarmee dan wel ? Die vraag kan men stellen toen dezelfde Engelsen en Fransen de Duitse industrie gingen ontmantelen als zijnde hun oorlogsbuit. Deze boodschap was voor Woodrow Wilson in de USA moeilijk te verkopen. Zo moeilijk dat er een stroming in de USA ging ontstaan die revanche tegen de Engelsen voorstond. Daaruit werd "Plan Red" geboren in het US-Army en Navy. Deze voorzag in het schoonvegen van de Caribische eilanden van Engelse koloniën en een frontale veroveringsoorlog tegen Canada. Ook het Engelse leger zag die bui al hangen en maakte plannen voor een aanval op de USA vanuit Canada. In het Amerikaanse militaire apparaat en het door de Engelsen belazerde Amerikaanse bankwezen ging de gedachte leven dat hun zaak weleens door een sterk Duitsland gesteund kon worden. Ook daar grote optochten met hakenkruisvlaggen. En daarmee kwam de ontwikkeling opgang om Duitsland opnieuw te bewapenen. Zelfs Volkswagen is in de dagen van Adolf Hitler met Amerikaans kapitaal en Amerikaanse machines opgezet. Maar mogelijk zijn die US-bankiers en hun industriëlen bij het lezen van Mein Kampf halfweg blijven steken, want daarin stond toch duidelijk dat Hitler Engeland als "natuurlijke bondgenoot" zag.

Plan Red en de Engelse krijgsplannen zijn - zoals we nu weten - bij plannen gebleven. Maar zo is het toch wel duidelijk wat de Amerikaanse financiële wereld en hun multinationals zoal in de wereld kunnen veroorzaken en beïnvloeden. 1. xZelfredzaamheid van paria’s.

x

Tijdens het interbellum gebeurde er iets opmerkelijks. Het Verdrag van Rapallo wat tussen Rusland en Duitsland werd gesloten op 16 april 1922 in de gelijknamige badplaats in Italië. 2 maanden later werd de Duitse minister van Buitenlandse zaken Walter Rathenau "toevallig" vermoord en nog eens 2 maanden verder raakte Duitsland eveneens "toevallig" in een moordende hyperinflatie die uiteindelijk tot hun bankroet leidde. Hoewel de geallieerden wisten dat zij met hun Versailles-dictaat de feitelijke oorzaak van de Duitse neergang waren lieten ze Duitsland stikken. Waarom viel dat Verdrag van Rapallo zo verkeerd ? Nu Duitsland merkte dat het door de geallieerden nog steeds geboycot werd en als paria werd behandeld, wendde het haar blik naar het Oosten.

Het verdrag hield o.a. in:

 1. Duitsland erkent de Sovjetunie als staat.

 2. Rusland ziet af van het incasseren van Duitse herstelbetalingen vanwege de oorlog '14-'18

 3. De staten Duitsland en Sovjetunie gaan handeldrijven met elkaar.

 4. Duitsland zou voor de uitrusting zorgen om de olievelden van Baku in Azerbeidzjaan zonder hulp van de USA en Engeland te kunnen exploiteren.

 5. Rusland gaf Duitsland militaire faciliteiten voor het bouwen van vliegtuigen, oefenterreinen. Dat ging natuurlijk stiekem. Maar een beetje spion kon daar wel achter komen.


Als die ontwikkeling zich zou doorzetten dan zou de situatie in centraal Europa zich kunnen omturnen naar een soort Otto von Bismarck-concept. Dat wil zeggen: Een sterk Centraal Europa wat dikke maatjes met Rusland is. Engeland zou dan nog verder van huis zijn dan ooit te voren met de uitvoering van "The Heartland Theory". Zeg maar; Alle kansen zouden verkeken zijn.


En dus ging de trukendoos open. Die kleine oproerkraaier met een snorretje was al opgevallen. Gezien uiterst rechts in Duitsland tegen deze deal van Rapallo was kon hij weleens de ideale partner zijn.

Vooral nadat de heren het boek Mein Kampf goed gelezen hadden ging de kraan open.

 1. De banken van Wall Street gingen Adolf Hitler aan de macht helpen. Dat heeft ze - doorgerekend naar €'s van nu - zo'n slordige  € 100 miljard gekost.

 2. Het US bedrijfsleven zoals General Motors (Opel), General Electric (AEG), ITT (Telefunken), Standard Oil (I.G. Farben), Ford en vele andere hebben middels leningen bij "Jan met de Pet" te sluiten in de USA rechtstreeks de wapenindustrie van Hitler Duitsland opgezet en gefinancierd en daar later goud-geld aan verdiend. Het zaken doen met Hitler ging tot ver in de oorlog door via de neutrale landen als Argentinië.

 3. En F.D. Roosevelt… hé, alweer een democraat.. bereidde openlijk het Amerikaanse volk, reeds in 1933, voor op een komende oorlog op het Europese continent. In dat zelfde jaar gaf hij opdracht om de US Navy uit te breiden en bommenwerpers te ontwerpen voor de lange afstand. Wat een vooruitziende blik had die man…


 1. xMein Kampf

Wat viel er dan zo te lezen in het boek wat Hitler in de gevangenis had geschreven na zijn mislukte staatsgreep ?

 1. De Joden moesten het Duitse Rijk uit, niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. Welnu dat levert nu precies de conflictstof op in het Middenoosten waar de Engelsen op zaten te wachten. Dus toe maar Adolf.. ga je gang…

 2. Adolf was een anti-Communist in hart en nieren, en daarmee zou hij niet snel bondgenoot van Rusland worden.

 3. In de eerste instantie wilde hij alle problemen van Duitsland langs vreedzame weg oplossen, maar als het niet anders kan… dan maar knokken…… Kijk: Dat was leuk om te lezen voor Anglo-Amerika.

 4. Ja, hij wilde zelfs dikke maatjes met Engeland worden! Nou.. mooier kan het toch niet....

x
Zo vormde Adolf Hitler de ideale partner omdat hele Rapallo-gedoe - met alles wat er nog uit voort zou kunnen komen - van tafel te vegen. En wat betreft die jodenhaat… waar kwam dat weg ? Daar is een proefschrift over van Jaap Hagen, “Nietzsches weerklank in nazi-Duitsland”. Natuurlijk staat het werk van Nietzsche centraal in dit boek maar de anti-Joodse sentimenten kwamen voor Adolf ook uit het werk van Karl Marx "Zur Judenfrage" en de 2-luik van Henry Ford "Der internationale Jude". Het schrijfwerk van Ford (ja, van die auto's) was op zijn beurt gebaseerd op "De Protocollen van de wijzen van Sion". Deze "Protocollen" zijn naar naar mijn mening zeer waarschijnlijk het werk van de toenmalige Engelse geheime dienst.  Zeker als men van de inhoud kennis neemt en de actuele ontwikkelingen nader beschouwt. Vervang Jeruzalem maar eens voor Londen & Wall Street, het Jiddisch voor Engels.. enz enz.. En trek dan je conclusie. Een zeer geslaagde Valse Vlag-operatie mogen we stellen, die tot op de dag van vandaag nog werkt.


 1. xEnige chronologie van feiten

En zo kwam het da na ongeveer 16 regeringscrisissen, ca 12 kanseliers en een bankroet het in 1932 aan Hitler de beurt was om met zijn trawanten een schrikbewind te vormen.
Anderzijds hadden de grote banken in de USA alle belang bij een kredietwaardig en dus economisch slagvaardig / stabiel Duitsland om de uitstaande leningen, die Duitsland van de Fransen en Engelsen moesten overnemen, terug te krijgen.

Maar het was in 1933 Roosevelt die ongeveer gelijk met Hitler aantrad en hij had een heel ander plan. Vooral toen de economische opleving van Duitsland in de achtertuin van de USA - Zuid Amerika - hem concurrentie ging opleveren.

Immers; Duitsland stapte over op het zgn. Autarkie- / preferentie-systeem [zie punt 5] waarmee zij in de Zuid-Amerikaanse landen en rond de Middellandse Zee een te stevige handelspositie en invloed verwierven.

Het moest nu maar eens afgelopen zijn met:

 1. De uitdijende macht van Duitsland, Italië en Japan.

 2. Dat gedoe met koloniën van de Europese landen

 3. De verschillende handelszones.

Het doel van Roosevelt was:

 1. Eén echte wereldregering, in plaats van een slecht functionerende Volkenbond.

 2. de USA die daarin als een wereld-politie-agent de baas speelt.

 3. Eén vrije wereldomvattende handelszone, 

 4. het liefst 1 wereldmunt de US $ 

Zo liepen de NWO-doelstellingen van de Democraat Roosevelt en de Engelse "The Heartland Theory" lekker parallel. Wat maakt het uit… Het FED van de USA is toch grotendeels van London. En wie de poen heeft, heeft de macht. Aan de ene kant moest Duitsland dus weer “Kriegsfähig” worden, om het anderzijds middels een groot conflict met de rest van Europa in puin te gooien en daarna "stevig door te pakken". En juist door middel van dat conflict kan Anglo-Amerika een definitieve vaste voet op het Euro-Aziatische Continent krijgen. Ook al kostte dat - pak weg - 50- tot 60 miljoen mensen het leven. Tot zover de motieven.


Het wachten was op het moment dat zowel de plannen volgens de "The Heartland Theory" en de New World Order-gedachten van Roosevelt echt in de knel zouden kunnen komen. Dat zou voor Anglo-Amerika het moment worden om de bom te laten barsten.


Nog een paar feiten op een rij:

 1. 30 September 1938 vindt het "Akkoord van München” plaats. De Geallieerden geven Sudetenduitsland aan Duitsland. Chamberlain geeft Adolf nog een schouderklopje en zegt: "Nu kunnen er geen Russisch gevechtsvliegtuigen meer gestationeerd worden in Tsjecho-Slowakije." Een opmerking met veel betekenis.

 2. Polen en Hongarije gaan daarna ook meedoen aan het ontmantelen van Tsjecho-Slowakije maar dat houdt men liever uit de reguliere geschiedenisboeken.

 3. Op 13 maart 1939 nam de Engelse ambassadeur Henderson in Berlijn contact op met staatssecretaris Von Weizsäcker van Buitenlandse Zaken. Waarschuwt Duitsland voor gevolgen als Hitler de rest van (toen) Tsjechië zou innemen.

 4. 15 maart 1939  Dus 2 dagen later….. 2 gebeurtenissen op één dag die te denken geven.

 5. Adolf trekt zich niets aan van de Engelse waarschuwingen en pikt de restanten van het reeds ontbonden Tsjechië in. (m.i. een schurkenstreek)

 6. Engeland en Duitsland tekenen in Düsseldorf een handelscontract. Raadpleeg Google op "Düsseldorfer abkommen 1939"

 7. Vervelender werd het toen Hitler-Duitsland op 7 juni 1939 met de Baltische staten een vriendschapsverdrag aanging om daar de Russen maar ook de Engelsen buiten de deur te houden.
 8. Op 24-8-1939 werd het op 23 augustus gedateerde Hitler-Stalin Pakt in Moskou ondertekend door von Ribbentrop en Molotov. Op dezelfde dag, dus 24 augustus 1939 om 12.00 uur 's middags heeft ambassadeur Steinhardt het gehele Hitler-Stalin-pact inclusief de geheime clausules (opdelen van Polen en verraad aan de Baltische staten)  "doorgekabeld" naar het Witte Huis in Washington. Toen wist Roosevelt welk lot Polen te wachten stond. Maar hij hield zijn mond - in ieder geval naar Polen - en liet Chamberlain en Daladier lekker doormodderen met Duitsland en Polen. Gerust gesteld met de zekerheid dat het nu echt knokken wordt. Immers; Roosevelt wist heel goed dat een verkapt herstel van het Otto von Bismarck-concept - door de vriendschap Duitsland - Rusland - zeker voor de Britten onacceptabel was.

 9. Engeland draaide bij Polen - tot het laatste uur toe - de duimschroeven aan om vooral niet toe te geven aan de Duitse eisen. (onderhandelingen over Danzig & de Corridor naar Oostpruisen) En beloofde Polen alle bescherming waarvan ze wisten dat ze die belofte niet konden waarmaken.

De gewenste oorlog kwam. Het plan had gewerkt.

Nu nog een slijtage slag tussen Rusland en Duitsland, en dan kunnen we de buit binnenhalen. Zo dacht men..

 1. 12 november 1940 zegt de Russische minister van BuZa tijdens zijn bezoek in Berlijn het Hitler-Stalin-pakt op. Zij verlanglijst was: Finland, de Donau, Roemenië, Hongarije, Bulgarije, Turkije met de uitgang van de Zwarte Zee, Iran, Griekenland, Joegoslavië, de Oostzee-uitgang en Spitsbergen. De Russisch-Britse valkuil was dus duidelijk.. of niet soms ?


 2. Ik praat de Duitsers niet schoon, ik verdeel alleen de vuiligheid wat eerlijker. 3. OpsommingstekenHet Verre Oosten

Wat betreft de andere kant van het Euro-Aziatische Continent ging het niet veel anders. Hoe Japan zijn lot onder ging en in de val gelokt werd vindt U [HIER].  Hun lot is niet veel anders dan dat van Duitsland, nl een degradatie van een trots land tot een filiaalbedrijf van Anglo-Amerika. Japan werd door de geallieerden verleid voor deelname aan hun zijde in de Eerste Wereldoorlog in ruil voor koloniale uitbreidingen. Het land trapte daar graag in. Middels een olieboycot van de olie uit Nederlands Indië (zo besliste onze regering in ballingschap) werd Japan door de USA uit de tent gelokt wat de bekende aanval op Pearl Harbor opleverde. Om Stalin te imponeren werden tijdens de onderhandelingen inzake de Japanse overgave nog net op het eind van de oorlog 2 atoombommen op het land geworpen. Japan werd bezet evenals Duitsland. De USA is er militair volop aanwezig op kosten van de Japanners. Een geschiedenis die we allemaal kennen. Niets nieuws. Maar de leiders van China hadden inmiddels ook kennis genomen van "The Heartland Theory" En wisten hun land de beoogde prooi werd.


 1. OpsommingstekenEn dan hebben we China nog.

Ook een keizerrijk wat naar de knoppen geholpen moest worden. De Engelsen waren al ver voor het herderlijk schrijven van Halford Mackinder - reeds in de 19-de eeuw - al doende het land te destabiliseren en meenden dat het smokkelen van opium hun wel zou kunnen helpen. Dit leverde de bekende opiumoorlogen op. In 1839 kwam het zelfs tot een gewapend treffen tussen de Britten en de Chinezen omdat deze laatsten een grote partij opium in beslag namen en in de hens staken. Engeland trok in dit conflict aan het langste eind.
De Britten kregen bijval bij het slopen van het land de keizerlijke dynastie van andere naties als Rusland, Duitsland, Japan en Frankrijk. Allemaal onder het motto "Leve de vrije markt". Wat betreft de Dynastie zelve kunnen we ook spreken over een vorm van zelfontbinding door onderlinge strijd naar en om de macht. Maar het waren toch vooral de westerse naties die uit waren op de val van het keizerrijk eventueel door middel van militair geweld. Het waren ook hier weer vooral de Engelsen - enigszins geholpen door o.a. Duitsland - die er kans toe zagen verdeeldheid onder de Chinese bevolking te zaaien wat uiteindelijk tot de val van de Keizerlijke Dynastie leidde. De communisten o.l.v. Mao hebben vooral het imperialistische feest van  Anglo-Amerika bedorven. Voor The Hearland Theory een tegenvaller die een heel lange staart zal krijgen in het wereldgebeuren.


 1. OpsommingstekenVaste voet aan Europese wal

Op 8 mei 1945 was het wapengekletter van W.O.2 in het westen geluwd, de strijd gestreden en zie de toestand. Duitsland in puin samen met de rest van Europa. Rusland militair sterker dan ooit te voren met een paranoïde gevaarlijke gek aan het roer. Europa werd gevoelig voor het Communisme tot groot genoegen van Stalin & Friends. Polen (waar W.O.2 toch om begonnen was) werd verkwanseld aan Stalin (50 jr. dictatuur).
Op aandringen van Anglo-Amerika werd Duitsland verdeeld (BRD & DDR). Daardoor hadden ze een grotere en vastere voet aan Europese wal. En dat was waar het allemaal om begonnen was. Zowel Militair (op kosten van de Duitse belastingbetaler), Politiek, Economisch/Financieel en Cultureel. Maar op het continent van Europa kwam de invulling van de Heartland
Theory steeds meer in de verdrukking. West-Europa werd rijp voor het communisme. In Frankrijk haalden ze in de jaren '50 ongeveer 30 % van de stemmen op. In Italië zijn ze zelfs regeringspartij geweest. Nee, het ging fout met het plan, en vooral fout met Europa. Langs deze ideologie zou alsnog het Von Bismarck Concept kunnen ontstaan. Men vond de oplossing in het Marshall-plan dat werd uitgevoerd tussen 1948 en 1952.
Steun voor Europa als tegenwicht tegen het communisme. Dat soort brood smaakte ons toen wel. Hadden we een andere keuze ? Maar hulp alleen was niet genoeg. Als een werelddeel zo in puin ligt heb je sturing nodig om uit de misere te komen. Een sterke en gulle hand die ook aangeeft wat je te doen staat.  In 1954 werd de Bilderberconferentie opgezet en vergaderde de eerste keer in het gelijknamige hotel te Oosterbeek. Heel apart dat 2 jaar daarna Hongarije in opstand komt tegen het communistische regime. De rol van de CIA, Radio Free Europe, en de US-diplomaten mogen we als verdacht brandmerken. Door de brute reactie van de Sovjetunie op deze opstand was de rol van de communistische partijen in West Europa uitgespeeld. (En dat was toch de bedoeling ?)President Eisenhower (Republikein) waarschuwde tijdens zijn afscheidsspeech op 17 januari 1961 (dat was dus NA de oprichting van de Bilderbergconferentie) voor "de staat binnen de staat" waarmee hij het defensie-apparaat mee bedoelde. Kennedy (democraat) trad aan en had niet veel trek had in een militair avontuur in Vietnam en had ook lak aan het private FED, en werd daarom vermoord. Lyndon B. Johnson (al weer een democraat) trad aan, draaide op de dag van beëdiging de anti-FED maatregelen van Kennedy terug (da's heel verdacht) en ging volgas de beuk er in gooien wat betreft Vietnam. Kijk op de kaart en we weten waarom…. Een nog mooiere springplank naar China toch.. ? Het invullen van de "The Heartland Theory". Vietnam werd een fiasco omdat het thuisfront wat begon te morren. Nixon moest aan de oorlog een einde aan maken en het verlies van de oorlog op de koop toenemen (met als afscheidscadeautje van de Democraten het Watergate-schandaal ?)


Na de Nixon-Ford periode kwam Jimmy Carter aan het roer en die kreeg geostrategisch bijlessen van wie…?? Van niemand minder dan Zbigniew Brzeziński. Tegen Iran werd een beleid wat het drama van de bezetting van de US-ambassade opleverde. Ook Brzezinski moest nog leren. Jimmy mocht Brezhnev kussen (hij liever dan ik) en langzaam aan werd Rusland haar Vietnam bezorgd in de vorm van Afghanistan. Een strategisch doel van Brzezinski. Middels een torenhoge uitgaven voor de oorlog in Afghanistan, de wapenwedloop met het Westen en de manipulatie van de grondstoffenmarkt door het Westen werd de Sovjetunie gevloerd. Ronald Reagan (geadviseerd door Zbigniew Brzeziński) samen met Margret Thatcher hebben willens en wetens Gorbatsjov op die manier onderuit geschoffeld. Het Communisme had gefaald, niet alleen door eigen incompetentie, maar even zo zeer door actieve manipulatie van buitenaf. De val van De Muur luidde een nieuwe episode in van de "The Heartland Theory" En Zbigniew Brzeziński ging toen zijn boek schrijven. Dit boek verklaart bijna alles wat er na 1997 de geschiedenis zal in gaan wat betreft het wereldgebeuren.
Nederlandse vertaling downloaden ? kijk onderaan pagina >>
BilderbergconferentieBilderbergconferentie.html


Als U twijfelt aan de juistheid van deze zienswijze, klik dan eens hier  

The Heartland Theory

 
Beginpagina3de_Wereldoorlog.html
Heartland Theory
Nine Eleven 9/11Nine_eleven_%289_11%29.html
NATOnato.html
AfghanistanAfghanistan.html

Baltische statenbaltische-staten.html
Turkije Koerdistanturkije.html
India & Pakistanindia-pakistan.html
“Moslim-geweld”moslimgeweld.html
Noordpoolnoordpool.html
  
Aziëverre-oosten.html
Gevangen
EuropaEuropa.html
MiddenoostenMiddenoosten.html
Europa
bevrijdenOns-europa.html
Stil zitten en niets doen ?Stilzitten-en-nietsdoen.html
  
Geo- Politie & StrategieGeo-politieke-strategie.html
Oekraïne &
 MH17Oekraine-mh17.html
Bilderberg-conferentieBilderbergconferentie.html
Oorlogsmotieven USAOorlogsmotieven.html
Van handelsoorlog naar WO3Handelsoorlog.html

De Complotdenkercomplotdenkers.html
Youtubefile://localhost/Users/willem/Sites/wo3/Youtube.html
Linkshttp://dwarsdenkersnetwerk.nl/themasites.html
LectuurLektuur.html
ContactContact.html
 
 
Beginpagina3de_Wereldoorlog.html
Heartland Theory
Nine Eleven 9/11Nine_eleven_%289_11%29.html
NATOnato.html
AfghanistanAfghanistan.html

Baltische statenbaltische-staten.html
Turkije Koerdistanturkije.html
India & Pakistanindia-pakistan.html
“Moslim-geweld”moslimgeweld.html
Noordpoolnoordpool.html
  
Aziëverre-oosten.html
Gevangen
EuropaEuropa.html
MiddenoostenMiddenoosten.html
Europa
bevrijdenOns-europa.html
Stil zitten en niets doen ?Stilzitten-en-nietsdoen.html
  
Geo- Politie & StrategieGeo-politieke-strategie.html
Oekraïne &
 MH17Oekraine-mh17.html
Bilderberg-conferentieBilderbergconferentie.html
Oorlogsmotieven USAOorlogsmotieven.html
Van handelsoorlog naar WO3Handelsoorlog.html

De Complotdenkercomplotdenkers.html
Youtubefile://localhost/Users/willem/Sites/wo3/Youtube.html
Linkshttp://dwarsdenkersnetwerk.nl/themasites.html
LectuurLektuur.html
ContactContact.html
 
 
De site Derde-Wereldoorlog.nl is een initiatief van Willem Zweers